Teun, hoe zit dat eigenlijk?

Teun, het is zover gekomen…

Ik moet u weer bezoeken.

Liever stuur ik bloemen,

dat moet u weten.

 

Met bloemen kun je het leven vieren,

net als met dranken waarin bubbels zitten en

waarvan het schuim rijst in een glas.

 

Teun, hoe zit dat eigenlijk?

U heeft mij nooit gevraagd naar het drinkgelag.

En ik dacht…

 

Misschien zou eigenlijk elk consult daarmee moeten beginnen,

ongeacht de klacht.

 

Weet u Teun?

De bubbels waarmee ik het leven vier,

maken mij rustig.

Ik moet dat alleen steeds luider verkondigen

om er zelf in te kunnen blijven geloven.

 

Daarom blijf ik mij laven,

zelfs nu de aarde onder mijn voeten

is veranderd in een woeste zee,

 aan het goudgele spul,

dat mij doet vergeten dat ik duizelig ben ~

van misschien wel iets heel anders in mijn leven.

About Mika Backer

Ik schrijf mijn brieven, stop ze in een fles, sluit die af ~ en laat ze achter. Op deze website post ik mijn verhalen, over mensen die ik ken of heb gekend. Zie het als een ode aan mijn vrienden, aan het leven, aan de dood. Alles wat je ziet ~ film, beelden, muziek, poëzie, proza en mijn brieven ~ leidt tot één verhaal. Uiteindelijk. Zelf ken ik het einde ervan ook nog niet.

Geef een reactie