Mika

Mika selfportrait site FlessenpostvanmikaMijn naam is Mika Backer. Een naam van de schrijver die nooit een schrijver werd. Waarom, dacht ik, zou ik nog langer omprutsen in verzonnen verhalen, terwijl mijn eigen leven al de allure van fictie heeft? Nu ja, eigenlijk was het Mimi Mimosa die tegen mij zei dat ik ‘online moest gaan’. Dit is het dus. Dit is mijn stem en dit is (slechts) een fractie van wat zich in mijn geest afspeelt. Ik deel het om te delen, omdat ik begin te geloven dat wij misschien daarom wel bestaan.

Het liefst zit ik in een boom, omdat ik een vogel ben. Ik predik de stilte, omdat stilte eigenlijk het beste is. Ik aanschouw de mensen die voorbijgaan en altijd denk ik dan, ineens heel simpel: alles gaat voorbij. Ik ook. Waarom willen wij zo nodig iets achterlaten? Een vogel zou daar niet over nadenken, wat denk jij?

Ik woon in Friesland en al ben ik daar niet geboren: de taal van de Friezen is mij dierbaar. Evenals hun doen en laten. Hun laten. Al sinds ik voor het eerst op school een pen mocht vasthouden, droom ik van een schrijvend bestaan. Als ik doodga, vind je een stapel onafgemaakte verhalen zonder climax, enkel met een begin en altijd zonder einde.

Al die verhalen ben ik. Net als dit verhaal, een begin zonder einde. Ik deel mijn geestesleven, mijn zinnen, mijn bestaan, ik deel de stilte, mijn liefde voor de taal en voor het leven. Lees mij. Lees mij niet. Volg mij. Volg mij niet. Vind mij. Vind mij niet. Het is mij om het even, dit is slechts, wat ik achterlaat.